Bournemouth & Poole College

Learning Resource Centre

North Road, Poole

Footprint Architects has recently completed the refurbishment and new interior fit-out of the learning resource centre at Bournemouth and Poole College.

The concept for the design is the zoning of the different curriculum areas within the library.  These clusters are represented using different materials, colours and textures. The scheme raises the ceiling incorporating a double height area wrapped in american white oak and four coloured perimeter seating pods.

The scheme also includes the provision of new project rooms, an IT suite and a further specialist library area. The refurbishment works include A new frameless glass entrance screen, new furniture, zoned floor finishes, and a new lighting scheme.

modern library with green seating and green shelves in the refurbishment at bournemouth and poole college
modern library refurbishment with circular glass pod for students and red chairs in the bournemouth and poole college
busy and modern reception desk in the refurbishment at bournemouth and poole college by footprint architects
bright library with red chairs and shelves and wooden strips on the wall in the bournemouth and poole college
pink feature colour on library furniture and wall and pink chairs in the modern library refurbishment at bournemouth college
isometric computer drawing of the layout for the refurbishment of the bournemouth and poole college library
concept sketch of the ways of movement through the refurbished modern library in bournemouth and poole college