Floating House

Contemporary Extension

Poole, Dorset

The key design driver for the project was to create a simple but contemporary extension that responded to the existing dramatic topography in the property’s rear garden. The concept was to provide a single elegant form, cantilevering out into the tree canopies and over the landscape. Conceived as a house within the tree canopies the extension is clad in sweet chestnut which enhances the relationship to the surrounding mature trees. Large sliding glass panels link the inside spaces to its unique environment. Internally the design successfully resolves the Client’s brief to provide an open plan and fluid layout, that subtly defines distinct living and dining areas. The scheme was completed in April 2016

Testimonial

‘The initial design captured the essence of what we wanted immediately and needed very few refinements. The vision our architect demonstrated in working with a very difficult, steeply sloping garden was remarkable and the end result is elegant and refined, delivering way more than we had hoped. The entire project was expertly handled and a joy to be a part of.’ – Client

Similar Works

To view more projects similar to The Avenue, please click on the links below.