Lush Office Refurbishment

Workplace

Footprint Architects were appointed by cosmetics brand, LUSH, to design a modern office refurbishment for their DQ3 headquarters at Dolphin Quays, Poole. The project is one of a cluster of office spaces LUSH accommodate at Dolphin Quays, along the harbour of Poole.

Footprint Architects were approached to design a space accommodating the brand values and identity of LUSH. This involved producing an office design that would increase productivity, reduce workplace stress and create a comfortable environment for the LUSH employees. To create such an environment, we utilised our experience in workplace design and understanding of how office design effects employees and productivity. The final outcome is a result of the strong working relationship Footprint Architects have with LUSH. Working with the client throughout the entire process ensured that the best quality design was produced to refurbish the space into a successful office space.

By focusing on reducing employee stress, the environment gives employees the incentive to work and collaborate freely in the space – this in turn produces positive results towards productivity. The design features an industrial, stripped-out, concrete fabric which allowed the client to have dynamic spaces and freedom of movement, collaboration and connectivity across disciplines within the company. The refurbishment of an existing fabric reflects the sustainable identity and ethos of LUSH cosmetics, as well as Footprint Architects, continuing to push sustainability whenever possible.

This project was completed in December 2018.

For more information on the collaborators for this project please visit:

LUSH Cosmetics – Client
Overmac – Main Contractor
E&M Tecnica – Mechanical and Electrical
MC Plan and Site Services – Building Control
Smith Foster – Structural Engineer

Photographs provided by LUSH Ltd.

modern office refurbishment pink
modern office refurbishment green
modern office refurbishment
modern office design refurbishment
modern office refurbishment
modern office refurbishment concrete studio