LUSH Warehouse Conversion

Workplace

Footprint Architects were appointed by LUSH to design the conversion of an existing warehouse space to a multi-use office, research and development, communal space. The project results in an office environment with a focus on reducing employee stress – this is achieved in the open and flexible spaces creating a communal and collaborative atmosphere, a key factor of the LUSH ethos. Open areas and large space allows the client the flexibility and freedom to adapt the spaces to suit any future changes to the internal spaces. 

The industrial essence of the warehouse is maintained throughout to match the research, development and production on-site, but also respecting the nature of the building’s typology. Situated on a large industrial estate in Poole, the LUSH warehouse conversion acts as a focal point with its bold exterior mass and typical LUSH branding. 

The strong working relationship and understanding Footprint Architects and LUSH have developed allowed for effective and efficient decision making throughout the project.

Please visit the following sites for further information on the collaborators on this project:

LUSH Cosmetics – Client
Thorpe Engineering Consultants – Structural Engineer
MC Site Plan and Services – Building Control
Smart Systems Alitherm Heritage – Glazing

front exterior of the Lush warehouse to offices conversion in Poole with black walls and large glazing
side exterior of the lush warehouse to offices conversion with black walls and large glazing
lush cosmetics headquarters reception welcome area
the timber hallway with LED curved lighting and a metal and snooker table in the lush warehouse to office conversion in Poole
lush cosmetics warehouse conversion to offices with open plan kitchen diner area and plants
lush offices in poole with a welcome seating area with two sofas and a coffee table and plants on raised platform
blue walls and white glazed bricks with round mirrors in the bathroom at the lush warehouse to office conversion in Poole
welcome meeting room in the lush warehouse to office conversion in poole with ajar translucent glass doors and a table inside
translucent glass meeting room with white table and wooden chairs and plants in the lush warehouse office conversion in poole