Stokewood Leisure Centre

Extension + Alterations
Dorset Excellence Awards 2018

Leisure

Footprint Architects were commissioned to provide an extension to an existing leisure centre in Bournemouth for BH Live. The proposal improves the facilities for the gyms existing members, providing space for additional equipment and classes, whilst allowing the client to keep up with its commercial competitors. The extension is clad in charred timber cladding, providing a varied palette of natural textures and tones in response to the surrounding pines, whilst concealed glazing minimises overlooking and the noise impact upon the surrounding area. This contextual design approach allows the extension to sit comfortably with the existing locally listed building. The project commenced on site in September 2016 and was completed in June 2017.

Testimonial

‘Excellent design for an extension to a commercial gym which has been very well received by the client, the operator and gym members and fulfilled our requirements completely’ – Bob Olding, Bournemouth Borough Council

‘Professional, engaged and very competent’ – John Davies, Centre Manager, Stokewood Leisure Centre